Els Estats Units tenen una “lista preliminar” de rehenes que probablement seran alliberats per Hamas el jueves, diu una font.(CNN) -- Els funcionaris americans tenen una llista preliminar de 10 rehenes que creen que probablement seran alliberats de Gaza el primer dia, va dir a CNN una font familiaritzada. Se desconeix si algun dels tres rehenes nord-americans, inclosa Abigail Edan, de tres anys, seria alliberat el primer dia.

Els funcionaris americans tenen una llista preliminar de 10 rehenes que creen que probablement seran alliberats de Gaza el primer dia, va dir a CNN una font familiaritzada. Se desconeix si algun dels tres rehenes nord-americans, inclosa Abigail Edan, de tres anys, seria alliberat el primer dia.

L’acord està estructurat de tal manera que cada dia el grup de rehenes que serà alliberat serà entregat a la Cruz Roja; luego, la Cruz Roja portaria al grup a un punt fronterizo designat, el que dependrà en gran mesura de la ubicació dels rehenes, va dir la font familiaritzada. Se espera que muchos de los primeros 50 rehenes salgan a través de Egipto, dijeron.

Els primers dos dies de la liberació de rehenes seran tractats com un “período de prova”, va dir la font, per assegurar-se que el procés funcioni. Per al tercer dia, s’espera que hi hagi intenses discussions sobre la possible segona fase de la liberació de rehenes més allá del grup inicial de 50.

El coordinador de la Casa Blanca para Medio Oriente y Norte de África, Brett McGurk, li va dir a Boris Sánchez de CNN els miércoles que no podía hablar sobre el cronograma de cuándo serian alliberados los estadounidenses. Va confirmar que espera que tres rehenes nord-americans –Edan i dos dones– regresin a casa com a part dels 50 rehenes alliberats per Hamas. Se cree que un total de 10 estadounidenses son rehenes.

“Antes em preguntaron si sabem si els 50 estan sans i salvos. Entendem que estan vius, però certament no es troben bé”, va dir McGurk. «És inimaginable el que han passat són 50 dones, menors i nens petits, però ens assegurem que rebem l’atenció que necessitem quan regressem a casa».

Font: (CNN)

Related Post

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *